Skip to content

Wat zeggen cliënten?

(bondig en openbaar)

“Het leven is een binnen-buiten-binnenpretje.

Openbare reviews van cliënten uit workshops, duo-begeleiding
of ander samenwerkingsverband:

“Jij kunt mensen lezen, jij brengt mensen in contact met zichzelf.”

Mark Kooperberg – administrateur en boekhoudkundig trainer

“Ilona Kuis is een vakvrouw met een bijzondere en zeer deskundige aanpak. Een uniek talent.” 

Grethe van Geffen, voorzitter Mensa Fonds en directeur Seba cultuurmanagement

“In stilte een storm ontketenen; daar is Ilona goed in. Het resultaat is een bewustwording dat je keuzes hebt en dat je die keuzes mag maken.”

Geert Reyners – Vermogensmanager Rabobank Nijmegen

“Ilona, de gesprekken met jou hebben mijn bewustzijn verder verdiept. Dank je wel voor dat zuivere geschenk!” 

Jolanda Scherpenzeel – orthopedagoog bij Novia Begeleiding

“Je geeft oprechte aandacht en directe feedback, je stelt directe vragen, op een niet-bedreigende manier.

Mike Boerma – oprichter de cirQulaire bankrekening

“De recente coaching bij Ilona was een eye-opener door de warme en veilige begeleiding in combinatie met een zeer systematische en heldere methodiek. Ik kom er vandaan met inzicht hoe ik gevoelens die hoogstpersoonlijk zijn nog duidelijker kan vormgeven en neerzetten in de wereld om mij heen.”

Mirjam Eikelboom – Archivaris bij GGzE

“Ilona is intelligent, doortastend in haar werkwijze, en zowel zachtmoedig als direct in haar benaderwijze. Daarnaast heeft ze veel humor en gaat ze zorgvuldig te werk. Deze combinatie maakt haar naar mijn beleving even veelzijdig als uniek. Ik heb van haar geleerd om met meer innerlijke rust contact aan te gaan, en het contact met Ilona stimuleert om uitdagingen niet uit de weg te gaan. Ilona weet complexe onderwerpen terug te brengen tot concrete en met name voelbare voorbeelden, die ze ook ter plekke zal bespreken en onderzoeken. Professioneel en persoonlijk biedt dit een grote verrijking.”

Lotte van Lith – specialist emotionele en begaafde ontwikkeling A Lot of Complexity

“Een verademing, zoals jij situaties doorziet en op een vriendelijke, open manier precies de juiste vragen weet te stellen. Elk bedrijf, en elke (willekeurige) groep mensen móet wel opknappen van jouw aanwezigheid!” 

Caren Peeters – tekstschrijfster bij Klare Taal en Caat-a-Strofe

“Ilona is zeer prettig in de omgang. Ze voelt veel aan en stelt de juiste vragen die je aan het denken zetten. Reeds na de eerste sessie kon ik haar tips gebruiken en deze tips brachten mij gelijk veel rust in een agiterende situatie.”

Erik de Boer – operator Rotterdamse Haven, via Vopak

“Eén van de meest bewuste mensen die ik ken…present en verbonden met gesprekspartner.

Nilüfer Öder – programmamaker radio&TV en presentatrice 

“Jij hebt het. Je vraagt door op pijnpunten op een manier waarop het opengaat.”

Jeroen Komen – oprichter internetbedrijf Knoworries en auteur ‘Ik kan vliegen‘ 

“Heerlijk, eerlijk, mooi, aanvoelend, rust, inzicht, puur, verbindend, vrolijk, kundig, scherp, intens en authentiek zijn woorden die beschrijven hoe ik Ilona heb ervaren. Al vanaf het begin wist zij een prettige warme sfeer te creëren in het telefonische kennismakingsgesprek. Aangezien ik niet vaak zo snel een betekenisvolle verbinding heb gevoeld als bij Ilona, beveel ik Ilona van harte aan als coach! :)”

Jeroen Bastiaansen – Directeur ABCS en vertegenwoordiger Depressie Vereniging

“Ilona, dank je wel voor de waardevolle aandacht die ik heb ervaren. Je leerde me mijn natuurlijke helderheid herpakken en op mezelf toepassen, door mijn praktische oplossingsgerichtheid te analyseren en door te vragen waar ik blokkeerde. Je hebt me echt ontzettend geholpen stappen voor mezelf te zetten.

Zelfs nu ik bijna 2 weken terug ben van mijn weekje weg, voel ik mijn grenzen zo sterk, dat ik er wel aan toe móet geven. Eerder naar bed, op tijd stoppen met werken, échte aandacht voor het gezin. Natuurlijk ben ik er nog niet, maar er zijn wel belangrijke stappen gezet in mijn bewustwording en handelen om voorlopig vooruit te kunnen.

Hetty Knottenbeld – financieel coach bij Helder Begin

“Met Ilona kun je het echt goede gesprek voeren. Zij presenteert zich niet als een hulpverlener die ‘het’ weet, maar onderzoekt in dialoog samen met jou wat van waarde is. Wat je raakt. Wat je verlangt. Dit werkt zo helend! Het maakt niet uit welke inhoud je inbrengt. Er is geen ‘dictatuur van de DSM’. Ze laat ruimte aan allerlei nuanceringen. Met het hier en nu telkens als anker, als gezamenlijk vertrekpunt. Zij spiegelt mij in hoe ik me graag verder wil ontwikkelen als hulpverlener dan wel gesprekspartner voor anderen.”

Elles Bindels – arts en coach/trainer voor zorgprofessionals en academici

“’Doen is het nieuwe leren’ en dat is bij Ilona zeker het geval. Ik heb bij Ilona een tweetal coachingssessies gedaan. Waar je bij een coach alleen praat over wat je anders wilt doen, kan je bij Ilona ook dat andere doen oefenen. Ik heb ontzaglijk veel geleerd in hele korte tijd. Ilona maakt het makkelijk om je open te stellen, waardoor er een heel eerlijk gesprek mogelijk is. Ik ging de deur uit met een paar nieuwe gewoonten – iets waar je normaal veel langer over doet. Heel effectief dus!”

Angela Riddering, interim manager, overheid

“Ilona, bedankt voor een hele bijzondere workshop! Bij Ilona kan elke deelnemer echt zichzelf zijn: er is alle ruimte om jezelf te ontdekken én dichtbij jezelf te blijven, zonder concessies te hoeven doen. Ze benadert het thema waarnemen heel puur en zuiver, en weet het in een warme en echt veilige sfeer te gieten.”

Olivia Andiel – projectleider Reade

“Ilona was voor mij een buitengewoon kundige begeleider. Ik heb haar ervaren als integer, goed onderlegd vanuit een theoretisch en praktisch kader, heel plezierig in het persoonlijk contact wat ze ook zoekt en gemakkelijk maakt, en met de nodige, professionele distantie. Ik heb de sessie als zeer zinvol ervaren en het heeft mij een beter en ander inzicht gegeven in een voor mij belangrijk thema. Een cadeau voor mijzelf.” 

Jaap Schoeman – commercieel manager en business developer

“Het enige wat een vis hoeft te doen, is zich te verliezen in het water. Ilona heeft de kracht om vanuit haar liefhebbende vriendelijkheid en mededogen je ruimte te geven om jezelf te openen, zodat je kan worden wie je diep van binnen altijd al bent geweest.

Yvo Keus – interim (Project) Controller en coach

“Juich vooral zo vroeg mogelijk!”

Lees ook de uitgebreide verslagen van cliënten.