Skip to content

Begeleiding, voor duo’s en groepen.

Welke begeleiding is er voor partners en collega’s?

Begeleiding van duo’s en groepen.

Organisch en richtinggevend.

In gesprek zijn en blijven

Gesprekken in de privésfeer kunnen bol staan van denkwijzen, emoties, betekenis, intenties en waarden. Dat geldt ook voor de interacties in een bedrijfsmatige context, zoals gesprekken in de HR-cyclus, teamoverleggen, vergaderingen, bila’s en andere zakelijke bijeenkomsten. 

Disharmonie

De belangen en de tijdsdruk zijn hoog, en eerdere ervaringen hebben wellicht tot polarisatie geleid. Er spelen kwetsbaarheden en afbreukrisico’s. Lastige bijkomstigheid: iedereen heeft maar één mond om zich te verwoorden. Voor je het weet, is er iets gezegd wat onbedoelde en ongewenste effecten heeft.

Geduld

De expressie van dat complexe geheel vraagt geduld, afstand en begrip. Iets waarvoor de specifieke personen in díe specifieke context op dát specifieke moment wellicht niet geheel ruimte kunnen maken. 

Eén extra instrument

Als ervaren procesbegeleider kan ik de individuele gesprekspartners en de onderlinge interacties op een toegankelijke, heldere en veilige manier begeleiden. Tot een gebalanceerd geheel waarin iedereen wordt gehoord en gezien. Met aandacht voor wat er is en wat er nodig is. 

Tarief: op aanvraag. Voor een reële prijsbepaling is meer informatie nodig. Neem contact op voor vrijblijvend overleg en een nadere invulling. 

Het verlangen om een kudde te zijn…

Dit blog toont hoe puur natuurlijk dat is.

“Samen ben ik niets zonder jou.”

Workshop Stilstaan

Deze workshop is eenvoudig van opzet en daarin zit dan ook de kracht.

“Je ziet de ander heel anders dan normaal, in zekere zin dichter bij het wezenlijke.
Dat voel ik meer dan dat ik het zie geloof ik, een bijzondere ervaring.”
(aldus een eerdere deelnemer)

Stilstaan

Met een groep personen wordt er letterlijk stil gestaan. Ieder voor zich en bij elkaar. Het betreft een oefening uit de theaterwereld die elke deelnemer verrassende feedback oplevert, en hen zal ondersteunen in allerhande situaties waarin hun aanwezigheid is gevraagd. Denk aan het geven van presentaties en lezingen, het voeren van zakelijke gesprekken en onderhandelingen, het behouden van oprechtheid en overtuigingskracht in het contact met anderen.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor praktisch elke groep personen met een onderling sterke dan wel juist losse cohesie. Een volwassen team waarvan de leden nauw met elkaar samenwerken, dan wel een (junior) team dat zich nog moet ontwikkelen in gezamenlijkheid. Bijvoorbeeld: een verkoopafdeling, een groep wetenschappers, een sectie juristen, een collectief kunstenaars, een team met medisch specialisten of verpleegkundigen, een vrijwilligersverband. 

Opbrengsten

  • Een persoonlijk besef van de betekenis van ‘er staan, er zijn, er mogen zijn’.
  • Een unieke en gedeelde ervaring voor de individuele deelnemers en het team als geheel.
  • Inzichten in ieders krachten, kwetsbaarheden, en omgang daarmee.
  • Diepgang en luchtigheid, spanning en ontspanning, avontuur en veiligheid, verbinding en vernieuwing.

Groepsgrootte: variërend van 4 tot 10 personen (voor grotere groepen is een alternatieve vorm mogelijk, op aanvraag).

Duur van de workshop: 1,5 tot 3 uur, gerelateerd aan de groepsgrootte.

Tarief: op aanvraag, gebaseerd op de groepsgrootte. 

“*zucht* Het is onbegonnen werk.”

“Klopt. Wanneer ga je beginnen?”